9 Ağustos 2019 Cuma

SATÜRN DÖNGÜSÜ NEDİR?


SATÜRN VE DÖNGÜSÜ

Satürn; astrolojide en büyük zararları veren ,kötülük getiren , sınayan gezegen olarak tanımlanır. Doğum haritanızda Jupiter hangi evde ise o alanda gelişime açık ve iyimser hissedersiniz. Satürn hangi evde ise, o alanda zorluklar, yetersizlikler, korku ve endişeler, kısıtlanmalar ve hayal kırıklıkları vardır. Jupiter şans ve fırsatları, özgürlükleri temsil ederken...Satürn otoriteyi, sorumlulukları, sınavları, görevleri ve yapılması gerekenleri temsil eder. Yani temsil ettikleri şeylere bakınca neden kötü addedildiğini anlamak kolay !
Ancak, kısıtlamalar ve sorumluluklar  herzaman kötü değildir. Steven Forrest'in tanımlamasıyla Satürn yağmurlu bir gecede karşımıza çıkan bir tabeladır. Nerede olduğumuzu ve ne yöne gitmemiz gerektiğini göstermektedir. Birtakım zorluklarla engellemelerle karşı karşıya kalarak kişiliğimizi bulmamıza ve güçlendirmemize yardım eden enerjidir. Bizlere sabretmeyi, kararlı ve dayanıklı olmayı öğretir. Kişiler haritalarında Satürn'ün bulunduğu alanda önce kendini yetersiz hisseder, daha sonra sorunlar git gide artar ve yetersizlikleriyle yüzleşmek durumunda kalırlar. Bu savaş sonucunda aynı alanlarda çok güçlü ,başarılı bir insana dönüşebiliriz. Satürn bir öğretmen gibidir,bizi sınavlara sokar , bilgimizin düzeyini ölçer, eksiklerimizi saptar ve bizleri uyarır. Her sınavdan bizler birer ders alarak çıkarız. Tıpkı okul yıllarımızdaki gibi...
Satürn doğum haritalarınızda bulunduğu yere ve burca göre hayatınızda sınavlar getirecektir.Bazıları için sorumlulukları yerine getirmek daha kolay, kimileri için ise daha karmaşık olacaktır.
Satürn, karmik bir gezegendir...Hayat sınavını yaşayacağınız ve hayat dersini alacağınız konuyla ilgili belirgin göstergeleri vardır. Ayrıca Satürn'ün bir diğer özelliği de kendini tekrarlamasıdır. Yani benzer olayları hayatlarınızın belirli dönemlerinde yeniden yaşayabilirsiniz.
Satürn'ün zorladığı belirli periyotları vardır. Ömrü boyunca bir insan ortalama 3 Satürn döngüsü yaşar. Bir döngü 28-30 ( 29.42) yıl sürer. İlk Satürn döngüsü dediğimiz o hayat dersleri alınan, başarı sağlanan veya sorumluluk alınan zaman hepimiz için ortalama 28-30 yaş aralığıdır.  İkinci Satürn döngüsü 56-59 yaş aralığında, Üçüncüsünü ise 86-90 yaş aralığındadır. Bunlar hayatların köklü değişiklikler zamanlarıdır.
Birde her 7.5 yılda bir zorlanılan yarı saturn döngüleri vardır. Bunlar da ciddi sınavlar içerir. Eğer bu dönemlerde doğru adımlar atılırsa Satürn döngüleri en güzel olgunlukları ve başarıları vaad edecektir. Doğru adımlar atılmadığında ise ya bir sonraki yarı satürn döngüsünde yada bir başkasında hatalı olan konu fark edilecek ve kişi değişime veya yıkıma gitmek isteyecektir.
Doğum tarihlerinin olduğu gibi, evliliklerin, işyeri açılışlarının ,ilişkilerin de Satürn ve yarı Satürn döngüleri vardır. Bu zamanları önceden bilmek ve karşılaşabileceğiniz konulara farkındalıklı yaklaşmak işinize yarar.
Bundan sonra her Eylül ayında Satürn döngüleri ile ilgili özel danışmanlıklar gerçekleştireceğim. Sizlerde hayatlarınızın yaklaşan Satürn döngülerinde iseniz... Satürn döngünüzde sizleri neler bekliyor, neleri başarabilirsiniz, hangi konularda stresli durumlar olabilir,hangi konulardan sınanacaksınız, hangi konularda sorumluluklar almak gerekecek? Bunu gerçekleştirme şansınız var mı? Gerçekleştiremezseniz birdaha nezaman aynı konuda sınanırsınız. O zorlu yılı aşmanızda o yılki haritada iyicil etkiler var mı? öğrenmek ve o döneme daha hazır girmek isteyenler SATÜRN DÖNGÜSÜ özel danışmanlığından yararlanabilir 20 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirebilirler... Ayrıca Yarı Satürn döngülerinde olanlar da Bu özel danışmanlıktan Eylül ayı boyunca yararlanabilirler. Bunu her yıl Eylül ayında yenileyeceğim kısmetse !
Peki hangi tarihlerde doğanlar; 2019-2020-2021 döneminde etki altında olacaklar...  Mesela 1990 -1991 1992 doğumlular, 1961-1962-1963  doğumlular önümüzde yaklaşan Satürn döngüleri dönemindeler. 1946-1947liler,  1953-1954 lüler, 1968-1969lular, 1975-1976lılar ,  1983-1984 lüler, 1997-1998liler, 2004-2005 liler , 2012-2013lüler de Yarı Satürn döngülerindeler...  Tabii birde bu tarihlerde şirket kurulumları,ortaklıklar vb başlatanlar içinde etkiler benzer...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

31 Mayıs-6 Haziran 2021 Haftası Genel Değerlendirme (Merkür retro ve Neptün etkisi)

  31 Mayıs-6 Haziran 2021   Haftası Genel Değerlendirme   Selam millet   :) Bu hafta gökyüzünde neler var bakalım mı? Oldukça karışık   ...